Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Bamboe prieel

De meeste prieeltjes zijn gemaakt uit hout. Maar natuurlijk is hout wel een brede materiaalgroep en zijn er dus heel wat soorten hout. Eentje daarvan is bamboe, een exotische houtsoort die perfect is voor het maken van een overkapping.

 

De ‘look’ en ‘feel’ van een bamboe prieel is heel specifiek en bekoort zeker niet iedereen. Gelukkig zijn er meer dan één mogelijkheden.

 

Kenmerken bamboe prieel

bamboe prieelEen bamboe prieel is waarschijnlijk de meest ecologische overkapping die je kan verkrijgen. Bamboe is zo milieuvriendelijk omdat het niet lang duurt om terug te groeien, in tegenstelling tot gewone houtsoorten die minstens 50 jaar nodig hebben om terug te groeien.
Bamboe kan om de zes jaar terug worden geoogst en de plant hoeft nooit te worden herplant.

 

Bamboe heeft geen behandeling nodig. Het is immers een soort alternatief voor hardhout.
Deze houtsoort rot niet, is bestand tegen schimmels, vocht en insecten.

 

Deze houtsoort is enorm sterk en elastisch. Waardoor het eenvoudig zware oppervlaktes op kan vangen en het dus zeker dienst kan doen als steunpaal voor jouw prieel of andere overkapping. Niet onbelangrijk is ook dat bamboe heel licht is, waardoor de (zelf-)plaatsing heel eenvoudig en vlot kan verlopen. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat voor een bamboe prieel via de offertepagina.

 

Voor- en nadelen van bamboe

Voordelen

Doordat bamboe zo snel teruggroeit is het niet alleen ecologisch verantwoord, het is ook een pak goedkoper dan andere houtsoorten.
Eenvoudig schoon te maken en schoon te houden.
Volledig anti-allergeen.
Bamboehout is brandwerend.

 

Nadelen

Heeft een typische, aparte uitstraling die niet door iedereen gesmaakt wordt.
De originele kleur van bamboe zal met de jaren bleker worden door het zonlicht.

 

Bamboe prieel prijs

prieel met bamboePrijzen zijn niet erg verschillend van andere materialen. Bamboe is dan wel een goedkoper materiaal, doordat er slechts weinig mensen een bamboe prieel aanschaffen, ligt de productiekost van een pak hoger. Afhankelijk van de grootte, extra’s, eventuele plaatsingskosten en afwerking betaal je meer of minder. Prijzen voor budgetvarianten beginnen bij 400 – 500 euro en kunnen oplopen tot 2000 euro. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.