Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

kostprijs prieel

Als je op deze site al wat artikels hebt bekeken en gelezen, zag je vast al wel wat informatie over de prijs van een prieel. In dit artikel vatten we alles nog eens samen en vertellen we je ook meteen waarvan de prijs van het prieel allemaal kan van afhangen.

 

Kostprijs verschillende types prieelen

Een prieel uit hout is over het algemeen het duurst. Reken tussen 600 en 1000 euro voor een kant-en-klaar prieel. Gelijkaardig qua prijs, of iets goedkoper, is een prieel uit aluminium.

 

Een prieel uit een kunststof zoals polycarbonaat zal nog goedkoper liggen. Denk hierbij aan 400 – 500 euro of meer. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat voor een prieel via de offertepagina.

Wat beïnvloedt de prijs?

Naast het materiaal waaruit het prieel is gemaakt, zijn er natuurlijk nog andere factoren die de eindprijs zullen beïnvloeden.

 

Plaatsingkosten kunnen een stevige extra hap uit het budget nemen. Maar zo ben je natuurlijk wel zeker dat het prieel professioneel en juist werd geplaatst. Bedenk daarbij ook dat je momenteel van een premie geniet als je je prieel laat plaatsen door een erkend vakman. De BTW wordt van 21% vermindert naar 6%.

 

Het spreek voor zich dat de oppervlakte ook aan de prijs sleutelt. Hoe groter het prieel, hoe meer je zal betalen.

 

Extra’s geven een mens meer luxe en vergroten de exlusiviteit en het comfort. Zo kan je elektriciteit installeren voor ventilators en licht, openschuivende wanden integreren, gordijnen ophangen, een openschuivend dak laten plaatsen, …

 

Tip: offertes vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je kwaliteit krijgt en dat tegen de laagste prijs is het belangrijk dat je offertes van verschillende leveranciers vergelijkt.

 

Zo kom je meer te weten over de werkwijze, maar kan je ook bij bepaalde zaken vragen stellen en ze eventueel te veranderen in goedkopere opties.

 

Door meerdere offertes te krijgen kan je ook je voordeel doen bij andere vakmannen. Zo kan je zaken die je goedkoper of aangenamer vind bij de ene offerte ook aan de andere leverancier vermelden, om zo te zien wie uiteindelijk de goedkoopste offerte zal opmaken. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.