Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Prieel uit polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunststof die erg slagvast, duurzaam en kwalitatief is. Daarom kan dit ‘plastic’ ook gebruikt worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. Polycarbonaat is bijgevolg een perfect materiaal om een prieel uit op te bouwen. Meestal is dit materiaal doorzichtig, maar het komt ook veel voor in witte varianten.

Tegenwoordig kan verf in het productieproces worden vermengd, waardoor je ook een kunststof prieel kan verkrijgen met een vast kleurtje.

 

Meestal wordt enkel het dak uit kunststof opgetrokken. De steunpilaren worden uit een metaal of uit hout opgetrokken. Het kan wel zijn dat daarrond een omhulsel zit uit polycarbonaat of een andere sterke kunststof. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Voordelen en nadelen kunststof

Net zoals zijn broertjes en zusjes uit hout en aluminium heeft ook het kunststof prieel enkele pluspunten en minpunten, die we hieronder opsommen.

 

Voordelen

Kies je voor een doorzichtig kunststof prieel? Polycarbonaat laat bijna evenveel licht door als glas.

 

Polycarbonaat heeft enkele bestanddelen die ervoor zorgen dat UV-stralen en infraroodstralen worden tegengehouden. Gezond voor de mensen die eronder zitten, maar het zorgt er ook voor dat de materialen die onder het prieel staan niet zullen verkleuren door de zonnestralen.

Dit kunststof is waarschijnlijk het lichtste materiaal waaruit je een priel kan opbouwen. Hierdoor heb je meestal minder steunpalen nodig, omdat de steunpalen minder gewicht moeten dragen. Praktisch onbreekbaar!

 

Nadelen

Let op met scherpe voorwerpen of kleinere kindjes. Polycarbonaat is minder krasvast dan glas. Daarnaast vallen krassen ook nogal op op dit materiaal.

Slechts in een paar kleuren beschikbaar. Het toevoegen van verf aan dit materiaal wordt nog maar zelden gedaan.

Regelmatig schoonmaken is de boodschap. Algen kunnen zich op dit materiaal ook makkelijk vasthechten. Let wel op: gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen op dit materiaal!

 

prieel kunststof als alternatief?

Kunststof is een goedkoop materiaal. Daardoor zal de prijs van dit materiaal meestal het goedkoopst uitvallen.

De prijs hangt vooral af van de grootte van het prieel, de plaatsingskosten en de extra’s waarvoor je opteert.

Voor een prieel van ongeveer tien vierkante meter zal je rond 900 euro betalen. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.