Prieel
Prieel laten plaatsen?
Vergelijk materialen - prijzen & kwaliteit

Prieel uit polycarbonaat

kunststof prieel

Polycarbonaat is een kunststof die erg slagvast, duurzaam en kwalitatief is. Daarom kan dit 'plastic' ook gebruikt worden voor toepassingen die tegen een stootje moeten kunnen. Polycarbonaat is bijgevolg een perfect materiaal om een prieel uit op te bouwen. Meestal is dit materiaal doorzichtig, maar het komt ook veel voor in witte varianten.
Tegenwoordig kan verf in het productieproces worden vermengd, waardoor je ook een kunststof prieel kan verkrijgen met een vast kleurtje.

Meestal wordt enkel het dak uit kunststof opgetrokken. De steunpilaren worden uit een metaal of uit hout opgetrokken. Het kan wel zijn dat daarrond een omhulsel zit uit polycarbonaat of een andere sterke kunststof.Voordelen en nadelen kunststof

polycarbonaat prieel

Net zoals zijn broertjes en zusjes uit hout en aluminium heeft ook het kunststof prieel enkele pluspunten en minpunten, die we hieronder opsommen.

Voordelen
  • Kies je voor een doorzichtig kunststof prieel? Polycarbonaat laat bijna evenveel licht door als glas.
  • Polycarbonaat heeft enkele bestanddelen die ervoor zorgen dat UV-stralen en infraroodstralen worden tegengehouden. Gezond voor de mensen die eronder zitten, maar het zorgt er ook voor dat de materialen die onder het prieel staan niet zullen verkleuren door de zonnestralen.
  • Dit kunststof is waarschijnlijk het lichtste materiaal waaruit je een priel kan opbouwen. Hierdoor heb je meestal minder steunpalen nodig, omdat de steunpalen minder gewicht moeten dragen.
  • Praktisch onbreekbaar!

Nadelen

  • Let op met scherpe voorwerpen of kleinere kindjes. Polycarbonaat is minder krasvast dan glas. Daarnaast vallen krassen ook nogal op op dit materiaal.
  • Slechts in een paar kleuren beschikbaar. Het toevoegen van verf aan dit materiaal wordt nog maar zelden gedaan.
  • Regelmatig schoonmaken is de boodschap. Algen kunnen zich op dit materiaal ook makkelijk vasthechten. Let wel op: gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen op dit materiaal!


prieel kunststof

Prijs kunststof prieel

Kunststof is een goedkoop materiaal. Daardoor zal de prijs van dit materiaal meestal het goedkoopst uitvallen.
De prijs hangt vooral af van de grootte van het prieel, de plaatsingskosten en de extra's waarvoor je opteert.
Voor een prieel van ongeveer tien vierkante meter zal je rond 900 euro betalen.

Vergelijk altijd verschillende offertes om prieelen te vergelijken. Zo kan je vaak ook afdingen bij de leveranciers!
Verschillende offertes met elkaar vergelijken kan je doen door hier te klikken of het onderstaande formulier in te vullen. 

prieel offerte

Gratis online prijzen aanvragen

Via prieelinfo.be kan je nu online prijs offertes aanvragen bij plaatsers van prieelen in heel Belgiƫ. Zo kan je gebruikte materialen, fabrikanten, garantieperiodes en isolatiewaarden grondig vergelijken, en dat geheel zonder aankoopverplichting achteraf. Deze dienst word je gratis aangeboden en geeft je maximaal offertes van 3 verschillende plaatsers van overkappingen.

Start hier je gratis aanvraag

Copyright © prieelinfo.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links