Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Pergola

Misschien heb je al eerder gehoord over de pergola. Dat is best mogelijk, want in principe is een pergola exact hetzelfde als een prieel en een terrasoverkapping.

 

Net zoals zijn broers en zussen is dit een type overkapping die mooi weer in de tuin nog aangenamer maakt! Waarom heeft een pergola dan een verschillende benaming? Enkele heel kleine verschillen zouden dat kunnen verklaren…

 

Wat is een pergola

Een pergola is een tuinoverkapping die waar dan ook in een tuin kan worden geplaatst met als doel de mensen die onder deze constructie zitten af te schermen van de zon en regen. Een prieel is dit ook, maar de benaming pergola was vroeger eerder bedoelt voor de Engelse ‘gazebo’. Een overkapping die meestal wordt overgroeid met beplanting.
Door de jaren heen is een prieel en een pergola eigenlijk net hetzelfde geworden.

 

Het verschil met een terrasoverkapping is dus dat deze overkappingen ‘strikt genomen’ alleen in de tuin worden geplaatst, en niet tegen een terras.

 

In heel wat gevallen worden er ook nog pergola’s verkocht, met de mogelijkheid om deze door beplanting te laten overgroeien.

Meestal zijn dit de pergola’s uit hout die geen vast dak hebben. Als dak hebben zij dan gewoon houten balken die evenwijdig en op gelijke afstanden van elkaar liggen, waarlangs de ranken van de beplanting vervolgens kan omhoogklimmen.

Het nadeel van deze overkapping is natuurlijk dat je niet helemaal zit afgeschermd tegen alle weersomstandigheden. De zon wordt slechts deel geblokkeerd door de overkapping en de beplanting, maar een groter probleem is de regen. Deze blijft gestaag door de beplanting doorsijpelen.

 

Een voordeel is wel dat je erg dicht bij de natuur staat door voor een ‘klassieke’ pergola te kiezen. Wij van prieelinfo.be raden aan om een pergola/prieel te zetten met een vast dak. Hierdoor kan je nog steeds onder de overkapping schuilen tegen zowel zon als regen, en het kost de beplanting ook geen surplus aan moeite om zich op het dak te hechten. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.