Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Prieel met doek: inspiratie, info & prijzen

Niet veel mensen weten van het bestaan van een ‘prieel uit stof’. Natuurlijk is het volledige prieel niet gemaakt uit stof, maar enkel het dak. De steunpalen en omkadering zijn gemaakt uit hout of aluminium. Op het dak wordt vervolgens een scherm uit doek bevestigd die je kan open en dichtrollen naarmate het weer.

 

Op het eerste zicht zou je denken dat deze doeken niet bestand zijn tegen slecht weer, maar dat is zeker niet waar! Deze doeken zijn een combinatie van polyester met een PVC coating. Daardoor zijn ze bestand tegen serieuze windvlagen, hagel en regen.

Voordelen en nadelen prieel met doek

Een prieel met een doek heeft enkele voordelen die een prieel die volledig uit vaste materialen bestaat niet heeft. Echter brengen deze voordelen ook weer de nodige nadelen met zich mee…

 

Voordelen

Je kan het doek die als dak dient voor het prieel nu naar harte open en toe schuiven. Wil je dus graag wat zonnen op je terras of in je tuin, dan kan je dat altijd blijven doen. Wil je graag buiten genieten, maar niet in de felle zon zitten? Dan kan dit ook! En allemaal op dezelfde plek.

Nu kan je je prieel een accentkleur geven, want het doek uit PVC is verkrijgbaar in heel wat kleuren! Met andere materialen zat je vaak beperkt in kleuren die je kon gebruiken.

Geeft een exlusieve uitstraling. Daarbij komt ook het voordeel dat je een doek makkelijker op maat kan laten maken en dat tegen een minder hoge kostprijs.

Meestal is het gebruiken van een doek veel goedkoper dan een prieel uit hout, aluminium of polycarbonaat.

 

Nadelen

Het doek kan snel vies worden, regelmatig schoonmaken is dan ook een vereiste.

Het doek kan niet het hele jaar door buiten hangen. In de winter moet je het zeker opbergen.
Eens de kleur van het doek is gekozen, kan je het helaas niet meer van kleurtje veranderen.
Water die in het doek blijft staan kan scheuren veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je je doek lichtjes laat afhellen.

 

Prijs prieel met doek

We gaven het in voordelen en nadelen al aan: een prieel met een doek is goedkoper dan de andere varianten.

Er zijn natuurlijk goedkopere en luxueuze varianten. De prijs die je zeker zal betalen ligt toch rond 500 euro. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Alternatief

Een alternatief, die toch sterk op een prieel lijkt is om te opteren voor een zonnescherm, zonnezeil of een schaduwdoek.

Een zonnescherm wordt telkens aan een steunmuur gehangen. Het is in feite een open- en dichtschuivend doek die in een ‘opbergkast’ wordt gerold. Meer info over het zonnescherm vind je op deze website.

 

Een tweede oplossing kan het schaduwdoek of zonnezeil zijn. Dit is in feite ook een zonnescherm, maar hiervoor moet je niet noodzakelijk over een steunmuur beschikken.
Door twee of meer steunpilaren te plaatsen en daartussen een zeil strak te trekken wordt een zonnezeil of schaduwdoek gecreëerd.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.