Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Prieel met rieten dak

Een prieel met een rieten dak is te verkrijgen in allerlei mogelijkheden; een zadeldak, rond dak en zelfs plat dak. Op de constructie van het prieel wordt vervolgens een dak gemaakt van fijn, eenjarig riet. Ouder riet kan hiervoor niet worden gebruikt. Een rieten dak kan zo’n 30 tot 45 jaar meegaan vooraleer het moet worden vervangen.

 

Mogelijkheden

Je kan een rieten dak laten zetten op verschillende types prieeltjes.

 

Op de houten constructie word een rond dak geplaatst, dat wordt overspannen met vele lagen riet.

Deze vele lagen zijn absoluut nodig zodat er geen water doorheen kan sijpelen.
Deze vorm is meestal de moeilijkste om te maken en zal dus ook het duurst zijn. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

prieel met rieten zadeldak

Een zadeldak is een dak waarbij twee schuine zijden van (ongeveer) 45 graden aan elkaar worden vastgemaakt en op elkaar steunen. Dit is eigenlijk het ‘klassieke dak’.

Ook bij dit prieel moet voldoende riet worden aangebracht zodat er geen water kan doorsijpelen. Dit dak is iets makkelijker te leggen, waardoor je iets minder zal betalen dan een rond prieel met een rieten dak.

 

prieel met vlak rieten dak

Dit type prieel wordt zelden in België gezet omdat het slechts één laagje riet als dakafdekking kan hebben.

Doordat het dak vlak is, kan er immers geen waterafvoer gebeuren en zou al het water dat wordt opgevangen gewoon op het dak blijven liggen. Uiteindelijk zou het dak dan doorscheuren.

Doordat het dak zo dun is, kan het regenwater er dus nu gewoon doorheen sijpelen.
Deze prieeltjes zijn niet erg duur, maar ze bieden dan ook geen perfecte bescherming tegen de zon en zeker niet tegen regen.

 

Voordelen en nadelen prieeltjes met rieten daken

Voordelen

Een rieten dak is een erg lichte constructie. Dit maakt het eventueel mogelijk om het prieel eenvoudiger te verplaatsen en te plaatsen.
Het riet is ook van onder het prieel te zien.

 

Nadelen

Vrij brandgevaarlijk. Je kan geen terrasverwarmers of andere vuurtjes in de onmiddelijke omgeving van een rieten prieel aanmaken. Na verloop van tijd zal een rieten dak vol stof komen te zitten. Daar kan je eigenlijk niets aan doen.

 

Kostprijs

Een rieten prieel is bijna altijd maatwerk, waardoor je voor dit prieel wellicht iets meer zal moeten betalen dan een bouwpakket of een standaard prieel.
Als je een beetje uitkijkt heb je zeker de mogelijkheid om een prieel met een rieten dak aan te schaffen voor ongeveer 500 euro. Prijzen kunnen natuurlijk stevig oplopen. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.