Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Prieel uit hout

De meeste mensen kiezen voor hout als zij voor een prieel kiezen. Hout is een natuurlijk materiaal en leunt goed aan bij alle stijlen woningen. Hout heeft natuurlijk ook zijn voordelen en nadelen ten opzichte van andere materialen. Lees daarom ook de andere artikels om te vergelijken.

 

Voordelen en nadelen

Een natuurproduct heeft natuurlijk vele voordelen. Maar aan alles waar voordelen aan zitten, zitten helaas ook wel nadelen…

 

Voordelen

Hout is een natuurlijk materiaal en geeft bijgevolg een natuurlijke uitstraling. Bij een prieel kan je het hout trouwens mooi laten overgroeien door beplanting, voor een extra natuurlijke uitstraling van jouw prieel.

Hout is overschilderbaar. Door een simpel likje verf kan je je prieel een volledig nieuw uitzicht geven.

Een prieel uit hout is tevens erg kwalitatief omdat het hout vaak van een heel goede duurzaamheidsklasse is. Dit wilt zeggen dat de levensduur van het prieel boven 30 jaar kan zijn.

 

Nadelen

Hout heeft veel onderhoud nodig. Jaarlijks moet je (sommige soorten hout!) schuren en vernissen zodat het hout niet gaat rotten.

Hout is een relatief zwaar materiaal. Zeker ten opzichte van aluminium en polycarbonaat.

 

Prijs houten prieel

Afhankelijk van wat je wensen zijn, zal de prijs van een houten prieel verschillen.

Een bouwpakket zal je sowieso goedkoper uitkomen, maar daar zal je wel geen ‘exclusieve’ prieelen voor in de plaats krijgen.
Kies je voor een bouwpakket? Dan betaal je tussen de 600 en 1000 euro of meer.

Laat je een prieel op maat maken, dan mag je daar minstens het dubbele voor rekenen.

Bedenk ook dat er plaatsingskosten zijn! Laat je je prieel echter door een erkend vakman plaatsen, dan vermindert de BTW van de volledige kostprijs naar 6% in plaats van 21% btw.
In contact komen met een erkend vakman? Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.