Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Zonnescherm: prijzen en mogelijkheden

Als je op deze site al wat artikels hebt bekeken en gelezen, zag je vast al wel wat informatie over de prijs van een prieel. In dit artikel vatten we alles nog eens samen en vertellen we je ook meteen waarvan de prijs van het prieel allemaal kan van afhangen.

 

Het zonnescherm

Goedkoper en lichter dan een terrasoverkapping, maar toch erg gelijkaardig is het zonnescherm. Dit type zonnewering is uitstekend om je van de zon te doen genieten, zonder last te hebben van een overaanbod aan hitte of felle zonnestralen.

 

Er zijn heel wat verschillende types zonneschermen.
De bekendste daarvan blijven het knikarmscherm, het schaduwdoek of zonnezeil en het uitvalscherm.

 

In dit artikel geven we slechts beknopte info over het zonnescherm. Als je meer informatie over het zonnescherm wilt, ga dan naar deze website over het zonnescherm.

 

Het zonnescherm en zijn onderverdelingen

Een zonnescherm is een scherm uit een verstevigd doek -meestal een combinatie van polyester en PVC- die door middel van een steunbeugel bovenaan een raam, of deur wordt gehangen.

 

De bekendste types zonneschermen zijn het knikarmscherm, ook bekend onder de naam ‘zonnetent’, het schaduwdoek of zonnezeil en speciaal voor de ramen af te schermen tegen te felle zon, het uitvalscherm.

 

Knikarmscherm of zonnetentknikarmscherm

Deze zonnewering lijkt het meest op de terrasoverkapping. Het knikarmscherm wordt vastgehouden in een beugel uit een metaal, met twee ‘armen’. Deze armen geven meer stabiliteit en sterkte aan de structuur. Daarnaast kunnen deze armen worden geplooid (‘geknikt’) om zo het zonnescherm tijdelijk op te kunnen bergen.

 

Uitvalscherm

uitvalscherm Erg gelijkaardig aan het hierboven beschreven knikarmscherm, is het uitvalscherm. Dit type zonnewering wordt het meest gebruikt om boven ramen te hangen. De hellingsgraad kan worden ingesteld met behulp van knikarmschermen.

Het grote verschil tussen een uitvalscherm en een knikarmscherm is dat het uitvalscherm een sterke hoek naar beneden maakt. Het is dan ook de bedoeling om de zon zoveel mogelijk te weren.

 

Schaduwdoek of zonnezeil zonnezeil

Het dichtst aansluiten bij een prieel doet het schaduwdoek. Deze constructie kan je eender waar optrekken. Het enige wat je nodig hebt, is een doek dat geschikt is voor zonnewering, en enkele steunpalen en eventueel een steunmuur. Het zeil wordt strakgetrokken tussen deze steunpalen… Et voilá!

 

Voordelen en nadelen zonnescherm

Naar goede gewoonte geven we ook een samenvatting van de goede en minder goede kanten van dit type zonnewering.

 

Voordelen

  • De koelte binnenshuis wordt binnengehouden, aangezien felle zonnestralen niet meer door het glas heen kunnen filtreren.
  • Net zoals het prieel heb je ook een aangenaam plekje buitenshuis, zonder last te hebben van al te veel zon.
  • Mogelijkheid tot automatisering. Het zonnescherm kan worden opgerold wanneer je dat wenst. (Dit kan niet bij een schaduwdoek)
  • Vrij goedkoop.

 

Nadelen

  • Je moet een keuze maken; ofwel kies je voor een overkapping op het terras, ofwel kies je voor een schaduwdoek. Beide opties ogen volledig anders dan een prieel.
  • Scheurtjes kunnen zich vormen als je het zonnescherm vergeet te sluiten en er is hagel, veel regen of sneeuw.
  • Schoonmaken van een zonnescherm is af en toe nodig, maar is absoluut geen simpele klus.
  • Minder stevig dan een prieel of terrasoverkapping.

 

Prijsaanvraag zonnescherm

zonnescherm Een zonnescherm is aanzienlijk goedkoper dan een prieel.
Vergelijk prijzen van de twee types zonnewering en kom erachter wat het beste is voor jouw woning en wat het voordeligst uitkom. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.