Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Carport

Op deze website hebben we het voornamelijk over het prieel, een overkapping voor mensen af te schermen tegen zon, regen, sneeuw en hagel, maar ook om je meubilair daartegen te beschermen. Een carport is in feite net hetzelfde als een prieel, maar dit keer is het een overkapping voor een auto.

 

Carport mogelijkheden

Een carport heeft, net zoals het prieel, relatief veel mogelijkheden.
Qua materiaalkeuze heb je dezelfde keuze als bij een prieel.
Meestal wordt gekozen voor hout, aluminium en PVC, maar in sommige gevallen wordt ook gekozen voor beton of een bakstenen overkapping voor de auto.

 

Uiteraard zijn de afmetingen bij een carport iets belangrijker dan bij een terrasoverkapping, pergola of prieel. Je wilt immers niet dat de auto slechts gedeeltelijk wordt overdekt!
Standaardafmetingen (kleinere wagens) voor carports zijn 7,2 op 3,6 meter. Voor dubbele carports is dit 7,2 op 7,2 meter.

 

De reden waarom mensen niet altijd voor een carport kiezen, is omdat het onvoldoende beveiliging geeft. Bij een carport gaat het meestal gewoon om een dak met daaronder enkele steunpalen. In feite kan je je carport volledig beveiligen, door te kiezen voor volledige wanden en een garagepoort. In feite gaat het hier dus om een carport als bijgebouw. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat voor een carport via de offertepagina.

 

Voordelen en nadelen van een carport

Je auto staat beschermd tegen guur weer. Vrij goedkope oplossing om je auto te beschermen. Als je een volledige garage moet aanbouwen zal het je heel wat meer geld kosten.
Je kan altijd droog in de auto en uit de auto stappen. Naast de auto kan je ook andere objecten, zoals een fiets, onder de carport laten schuilen.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.