Prieel
Prieel laten plaatsen?
Vergelijk materialen - prijzen & kwaliteit

carport

Carport

Op deze website hebben we het voornamelijk over het prieel, een overkapping voor mensen af te schermen tegen zon, regen, sneeuw en hagel, maar ook om je meubilair daartegen te beschermen.
Een carport is in feite net hetzelfde als een prieel, maar dit keer is het een overkapping voor een auto.Carport mogelijkheden

carport mogelijkheden Een carport heeft, net zoals het prieel, relatief veel mogelijkheden.
Qua materiaalkeuze heb je dezelfde keuze als bij een prieel.
Meestal wordt gekozen voor hout, aluminium en PVC, maar in sommige gevallen wordt ook gekozen voor beton of een bakstenen overkapping voor de auto.

Uiteraard zijn de afmetingen bij een carport iets belangrijker dan bij een terrasoverkapping, pergola of prieel. Je wilt immers niet dat de auto slechts gedeeltelijk wordt overdekt!
Standaardafmetingen (kleinere wagens) voor carports zijn 7,2 op 3,6 meter. Voor dubbele carports is dit 7,2 op 7,2 meter.

De reden waarom mensen niet altijd voor een carport kiezen, is omdat het onvoldoende beveiliging geeft.
Bij een carport gaat het meestal gewoon om een dak met daaronder enkele steunpalen. In feite kan je je carport volledig beveiligen, door te kiezen voor volledige wanden en een garagepoort.
In feite gaat het hier dus om een carport als bijgebouw.

Voordelen en nadelen van een carport

carport voordelen en nadelen +
  • Je auto staat beschermd tegen guur weer.
  • Vrij goedkope oplossing om je auto te beschermen. Als je een volledige garage moet aanbouwen zal het je heel wat meer geld kosten.
  • Je kan altijd droog in de auto en uit de auto stappen.
  • Naast de auto kan je ook andere objecten, zoals een fiets, onder de carport laten schuilen.

-
  • Kies je voor een open carport? Dan staat je auto niet beschermd tegen inbraken.

Partnersite over carports

In dit artikel geven we je vrij algemene info over de carport.
Voor meer gedetailleerde informatie kan je terecht bij plaatsers van carports (met hen kan je in contact komen door rechts het formulier in te vullen), maar je kan ook alvast een kijkje nemen op "Carportinfo.be", een website die specifiek is gericht op de carport.

Offertes aanvragen

Wil je graag weten hoeveel het kost om een carport te laten installeren bij jou thuis?
Vraag dan via het onderstaande formulier een offerte aan voor een carport.
rieelinfo.be/offerte.css" id="previewpics" width="600" height="2250" scrolling="no" frameborder="0">Offertedienst prieelinfo.be

 

prieel offerte

Gratis online prijzen aanvragen

Via prieelinfo.be kan je nu online prijs offertes aanvragen bij plaatsers van prieelen in heel Belgiƫ. Zo kan je gebruikte materialen, fabrikanten, garantieperiodes en isolatiewaarden grondig vergelijken, en dat geheel zonder aankoopverplichting achteraf. Deze dienst word je gratis aangeboden en geeft je maximaal offertes van 3 verschillende plaatsers van overkappingen.

Start hier je gratis aanvraag

Copyright © prieelinfo.be - Alle rechten voorbehouden

Gebruikersvoorwaarden | Links