Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Terrasoverkapping

Eigenlijk hetzelfde, of toch heel gelijkaardig aan een prieel is de terrasoverkapping. Zoals de naam al weggeeft is de terrasoverkapping een ‘overkapping voor het terras’. Deze overkapping wordt typisch boven een terras gezet en heeft meestal ook een steunmuur. Toch kunnen we stellen dat een terrasoverkapping precies hetzelfde kan zijn als een prieel.

Je kan overkappingen helemaal gaan onderverdelen op basis van plaats, steunpalen, … maar in feite blijven al deze namen slechts onderverdelingen die allemaal ongeveer hetzelfde willen zeggen.
Strikt genomen is een terrasoverkapping dus een overkapping die tegen een steunmuur wordt geplaatst en over een terras wordt opgetrokken.

terrasoverkappingen De terrasoverkapping werd geïntroduceerd om een antwoord te bieden op de veranda.
Een veranda is in feite een bijgebouw ‘over’ je terras, met volledig gesloten wanden.
Een terrasoverkapping kan je dus ook een veranda zonder muren noemen.
Met een terrasoverkapping verlies je het gevoel met de natuur niet en ben je niet beperkt in je vrijheid om van het weer te genieten.

Het grootste verschil tussen een veranda en een terrasoverkapping is natuurlijk de prijs. Een terrasoverkapping is makkelijk 2 tot 3 keer goedkoper dan een veranda! Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

Op deze website vind je meer informatie over de terrasoverkapping (specifiek). Net zoals deze site concentreert ze zich op de materialen, prijs, voordelen en nadelen en premies voor dit type zonwering.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.