Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prieelinfo.be Advies over priëlen en andere overkappingen.
Prieelinfo.be
banner image

Prieel uit aluminium

Moderner en lichter dan hout: aluminium. Tegenwoordig wordt aluminium erg vaak gebruikt voor heel wat overkappingen, waaronder ook het prieel. Aluminium prieelen passen perfect bij iets modernere woningen, maar kunnen ook worden geïmplementeerd in woningen die een klassiekere toets hebben. In dit artikel beschrijven we de voordelen en nadelen, evenals de kostprijs.

 

Voordelen en nadelen

Je kon in het vorige artikel al meer lezen over de voor- en nadelen van een prieel uit hout. In dit artikel sommen we even alle voordelen en nadelen op van een aluminium prieel. Vergeet zeker niet te vergelijken.

 

Voordelen

Aluminium is een erg licht materiaal. Hierdoor is het vaak eenvoudiger en sneller te plaatsen, waardoor je de plaatsingskost kan drukken, of het prieel eenvoudiger zelf kan zetten.
Een prieel uit aluminium is een bewerkt product; dat wilt zeggen dat er geen -of héél weinig- onderhoud aan nodig is. Zo zal je aluminium niet moeten opschuren of inwrijven met lak of vernis. Een aluminium prieel rot immers niet.

Aluminium is een soort metaal, maar het roest niet! Door de speciale wijze van het maken van aluminium is dit materiaal bijgevolg uitstekend bestand tegen de weergrillen van de lage landen!

De kleur (meestal een grijskleur) houdt voor altijd stand.
Aluminium heeft een erg lange levensduur.

 

Nadelen

Wil je een exclusief prieel? Dan wordt het vaak moeilijker omdat aluminium iets moeilijker bewerkbaar is in vergelijking met hout.

Een prieel uit aluminium heeft natuurlijk een minder natuurlijke uitstraling dan hout. In sommige mensen valt dit in de smaak, bij anderen net weer niet.

Aluminium is moeilijk overschilderbaar. Als je het prieel toch graag van een kleurtje wilt voorzien zal je speciale, dure, verf moeten aanschaffen.

 

Prijs aluminium prieel

Net zoals een prieel uit hout en aluminium hangen de kosten af van verschillende zaken.
Laat je het prieel plaatsen door vakmannen? Dan betaal je natuurlijk ook de plaatsingskosten en eventueel de exclusiviteit van het prieel. Bedenk wel dat je maar 6% BTW betaalt in plaats van 21% als je voor een geregistreerd aannemer kiest.

 

Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn uiteraard de grootte, de extra’s en de plaats waar je het prieel plaatst.

Het spreekt voor zich dat je meer zal betalen als het prieel groter is. Extra’s kan je natuurlijk ook altijd aan je prieel toevoegen. Wil je bijvoorbeeld verlichting? Zonnewering? Afvoergoten? Openschuifbare wanden? … Dan betaal je daar ook een meerprijs voor.

De plaats waar je het prieel wilt laten plaatsen, beïnvloedt ook de prijs. Door een prieel tegen een steunmuur te plaatsen heb je immers minder materialen nodig. Een prieel in een open oppervlakte plaatsen heeft 4 steunpalen nodig. Eentje tegen een muur slechts 2.
Echter is het soms meer werk om een prieel tegen een muur te plaatsen.

 

Vergelijk zeker verschillende prijsoffertes vooraleer je een prieel laat plaatsen. Benieuwd naar de exacte prijs van een prieel bij jou thuis? Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina.

 

Een prieel of andere buitenconstructie kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod aan scherpe prijzen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering. Ontdek het volledige gamma in de webshop.